Boomverzorging, speciale tak van sport

Boomverzorging is een specialistische ’tak’ van sport. Tuinverzorging STS is een echte vakman op dit gebied. Wij adviseren u uw bomen geregeld te (laten) controleren en snoeien. Wij gaan uit van het behoud van bomen tenzij het niet anders kan.Waar moet u zoal aan denken bij boomverzorging?

  • het inspecteren van de boomkwaliteit;
  • het snoeien van kroon, stam en takken in het juiste seizoen;
  • het verbeteren van de groeiplaats van de boom;
  • het evt. plaatsen van nieuwe bomen;
  • het adviseren bij evt. kappen;
  • het versnipperen of afvoeren van snoeiafval.

Hoge bomen
Bij het onderhoud aan hoge bomen en struiken maken we gebruik van speciale apparatuur, zoals een hoogwerker of een speciale klimtechniek. Op de meest vernuftige manier kunnen wij op deze manier ons werk uitvoeren.

Stobben verwijderen
Bij ons kunt u ook terecht voor het rooien of frezen van stobben (wortelgestel van een boom). Als wortelrestanten niet vakkundig worden verwijderd, kan de boom opnieuw uitlopen. Wij rooien de stobben met een kraan of met een frees. In het laatste geval worden de wortels tot 50 cm. diep in de grond versnipperd.

Fruitbomen
Het snoeien van fruitbomen vraagt ook specialistische kennis. Bij verkeerd snoeien kan het jaar erop weinig of geen fruit aan uw fruitbomen groeien. Laat Tuinverzorging STS er vakkundig naar kijken onder het motto ‘snoei, groei en bloei’.

Bij Tuinverzorging STS zijn uw bomen in goede handen! In overleg met u kijken wij wat nodig is aan boomverzorging in uw tuin. Wij garanderen u vakkundigheid. Neem vrijblijvend contact met ons op als u meer wilt weten.